Donacija IT opreme gerontološkim centrima

0
150

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, potpisao je Sporazum o donaciji sa direktorom kancelarije nemačke humanitarne organizacije ASB u Srbiji Gordanom Velevim.

Predmet donacije je IT oprema za pet gerontoloških centara u našoj zemlji. Ovom donacijom korisnicima će se omogućiti lakši i češći kontakt sa porodicama i prijateljima koji je otežan zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji.

Predmet donacije je IT oprema za pet gerontoloških centara u našoj zemlji, u Subotici, Kruševcu, Šapcu, Dimitrovgradu i Novom Pazaru. Nakon potpisivanja sporazuma ministar Đorđević zahvalio se na donaciji i istakao da će donirana oprema biti veoma značajna za korisnike gerontoloških centara, ali da ova inicijativa može biti i značajna smernica za nabavku takve opreme i za druge centre u Srbiji.

Gordan Velev, direktor kancelarije ASB rekao je da je do ove inicijative došlo jer je tokom pandemije koronavirusa ustanovljeno da stariji, pogotovo oni u gerontološkim centrima, imaju otežano komunikaciju sa svojim najmilijima i da će se saradnja nastaviti i nadalje sa ciljem dopremanja dodatne opreme i instaliranja neophodnog softvera.

Velev se zahvalio i predstavnicima gerontoloških centara rekavši da su bili vrlo dobri saradnici i partneri na ovom projektu i da je zahvaljujući i njima sve sprovedeno u roku od 15 do 20 dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here