Parović: SNS iznajmljuje kandidate drugim strankama

0
166

Prikupljanje potpisa za kandidaturu na predstojećim izborima bilo je sporno pre svega zbog opstrukcija vlasti i odmaganja listama koje smatraju neprijateljskim. Pored toga, ove izbore obeležiće i iznajmljivanje kandidata Srpske napredne stranke drugim listama.

Tokom prethodnih predizbornih kampanja mnoge političke organizacije žalile su se na notare i komplikovanu proceduru prijavljivanja izborne liste. Ove godine skupština je promenila izborna pravila i pokušala da olakša prijavu svim potencijalnim učesnicima izbornog procesa. Kandidata za narodnog poslanika na listi Narodnog bloka, Miroslava Parovića, upitali smo da li je bilo zloupotreba Republičke izborne komisije prema nepoželjnim političkim organizacijama.

Narodni blok je izneo optužbe da je Srpska napredna stranka sakupljala potpise koaliciji Čedomira Jovanovića, Muamera Zukorlića, Zavetnicima i drugima, te zbog toga ova organizacija traži od Republičke izborne komisije da hitno javnosti stavi na uvid sve potpise, kako bi se znalo kako su se i na koji način potpisi sakupljali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here