Ševarlić: Dijaspori obezbediti elektronsko glasanje

0
111

Naši državljani koji žive i rade izvan Srbije moraju imati ista prava i iste obaveze kao i oni koji žive u Srbiji u pogledu prava glasa i mora im se omogućiti elektronsko glasanje, rekao je za KTV televiziju profesor doktor Miladin Ševarlić.

U svakoj predizbornoj kampanji spekuliše se brojem građana sa biračkim pravom. Ne znamo tačan broj ljudi koji živi u Srbiji, a koliko je zauvek napustilo zemlju. Takođe, odziv birača u emigraciji meri se promilima. Kako motivisati građane koji su emigrirali da glasaju na nastupajućim izborima?

Profesor doktor Miladin Ševarlić je još istakao da nije zadovoljan kako se naši zvaničnici odnose prema ljudima koji žive u inostranstvu, a građani su Republike Srbije. O njima se ne govori mnogo, oni su se krivili za širenje zarazne bolesti Kovid-19 u prethodnim mesecima, čak ih je predsednik Vučić surovo prozivao kroz medije, kako su stvorili najveći problem svojim vraćanjem iz inostranstva. Svaka stabilna država mora da ceni svoje građane, ma gde oni živeli. Takođe, svi ti građani treba da imaju jednaka prava glasa kada su u pitanju izbori i važni politički momenti, zaključio je Ševarlić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here