Jovana Brakočević o ambicijama za Olimpijadu u Tokiju

0
522

Znam da su ambicije srpskih odbojkašica da osvoje zlato na Olimpijskim igrama, samo još ta medalja fali da bi se uspeh upotpunio, rekla je za KTV najbolja srpska odbojkašica, Jovana Brakočević.

Olimpijske igre odložene su za godinu dana. Ženska odbojkaška reprezentacija brani srebro. Biće komplikovano posle svega tempirati formu za jedno tako veliko takmičenje čije održavanje je još uvek neizvesno. Kakve su ambicije srpskih odbojkašica za naredne Olimpijske igre?

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Tokiju ove godine, ali je Olimpijada zbog pandemije koronavirusa odložena za narednu godinu. Kvalifikaciona utakmica za Olimpijske igre odigrana je avgusta prošle godine i bila je veoma napeta. Bio je to “biti ili ne biti” meč za naše odbojkašice, koje su se sa Poljakinjama borile za prvo mesto, koje je iz Vroclava vodilo na naredne Igre. Poljakinje su, uz frenetičnu podršku publike, povele osvojivši prvi set, da bi potom usledila istinska drama. Predvođene Tijanom Bošković, srpske odbojkašice su krenule u preokret, za koji su se pobrinule uz neverovatan podvig u četvrtoj deonici. Tada je Poljska vodila rezultatom 18:12 i igrala silovito, grabeći ka petom setu, ali je Boškovićeva, koja je osvojila čak 11 poena u toj deonici, odvela izabranice Zorana Terzića do preokreta koji je ozvaničio odlazak u Tokio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here