Milomir Marić o svom bestseleru ,,Deca komunizma’’

0
158

Postojala je velika mogućnost da se moja knjiga ,,Deca komunizma’’ zabrani, ali je srećom kasnilo objavljivanje i knjiga je postala veoma čitana i popularna, rekao je za KTV televiziju Milomir Marić.

,,Deca komunizma’’ je knjiga koja je promenila sve i zaista je kultni jugoslovenski bestseler. Ova je knjiga izazvala burne reakcije kada je objavljena, pre više od 3 decenije. Ona na poseban način razotkriva drugu stranu života komunističkih revolucionara. Da li su komunistički funkcioneri u vreme objavljivanja ove knjige smatrali da je ona antikomunistička, za KTV televiziju je odgovorio novinar Milomir Marić.

Milomir Marić je uvek težio da obelodani ono što su drugi želeli da sakriju. Uporno nastojeći da razobliči zablude i tabue jugoslovenskog komunističkog sistema, autor je gotovo jednu deceniju proveo prikupljajući sklonjenu i neobjavljenu istorijsku građu iz domaćih i inostranih arhiva. Kontroverzna knjiga, koja je krajem osamdesetih godina, kada je objavljena, izazvala burne reakcije u tadašnjoj jugoslovenskoj javnosti, rezultat je  dugogodišnjeg rada i motivacije Milomira Marića da se kroz njegovo pisanje iskaže jedan poseban i zanimljiv pogled na komunizam i njegove posledice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here