Zoran Sandić: Značajan rezultat Pokreta Metla u Zrenjaninu

0
426

Zrenjanin je grad nezavršenih projekata, a iz odborničkih klupa vodićemo borbu da se ti projekti privedu kraju, ali i da se reše gorući problemi u našem gradu, rekao je član Predsedništva Pokreta Metla 2020. Zoran Sandić, koji je i zahvalio svima koji su na proteklim izborima dali glas ovom pokretu i time mu omogućili učešće u radu zrenjaninske Skupštine.

Zrenjanin je grad nezavršenih projekata, a iz odborničkih klupa vodićemo borbu da se ti projekti privedu kraju, ali i da se reše gorući problemi u našem gradu, rekao je Zoran Sandić. Pokret Metla 2020. postigao je značajan rezultat na lokalnim izborima u Zrenjaninu. Iako je lista Srpske napredne stranke odnela ubedljivu pobedu izbore su obeležili rezultat Pokreta Metla i značajno manja izlaznost nego na prethodnim izborima. Koji su razlozi uspeha Pokreta Metla 2020. na izborima u Zrenjaninu pitali smo člana Predsedništva ovog pokreta Zorana Sandića.

Kada su u pitanju odbornici Pokreta Metla 2020. od njih se u novom sazivu zrenjaninske Skupštine može očekivati oštra borba za vodu, vazduh i zemlju. Pokret Metla 2020. se često obraćao javnosti u vezi sa gorućim problemima grada Zrenjanina, kada je u pitanju zagađenje vazduha koje je izvesno kada sa radom počne fabrika guma Ling Long.

Mnoga stručna istraživanja su pokazala da je tim materijama ozbiljno ugroženo zdravlje stanovništva kao i da o tome vladajuća stranka nije mnogo mislila pri zaključivanju ugovora i pri izgradnji fabrike. Za projekat od nacionalnog značaja – kinesku fabriku guma, građevinske mašine na teren su izašle još prošle godine. Studija o proceni uticaja na životnu sredinu — tek se najavljuje. Skoro sto hektara zemljišta nadomak Zrenjanina, koje je grad poklonio kineskom investitoru, već godinu dana okružuje visoka ograda. Na ovom mestu će raditi najveća fabrika pod krovom u Srbiji, mesto gde će se, prema najavama, proizvoditi 13 miliona automobilskih guma godišnje.

Za Zrenjanince glavno pitanje i dalje je – šta će ona doneti njihovoj životnoj sredini, a iz Pokreta Metla 2020. ostaju pri stavu da neće ulaziti ni u kakve spekulacije i nikakve koalicije sa vladajućom većinom i da će se savesno boriti za zdravo okruženje i čist vazduh, zemlju i vodu u gradu Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here