Ministar Vulin obišao privremenu bolnicu u beogradskoj Štark Areni

0
282

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je privremenu bolnicu u beogradskoj Štark Areni gde se uverio da je sve spremno za prijem pacijenata obolelih od Covid-19 sa lakšom kliničkom slikom.

Tokom obilaska privremene bolnice u beogradskoj Štark Areni, ministar odbrane Aleksandar Vulin se uverio da je sve spremno za prijem pacijenata obolelih od Covid-19 sa lakšom kliničkom slikom, a gde su tokom jučerašnjeg dana, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije bili angažovani na postavljanju kreveta i pripremi privremene bolnice.

Vulin je ovom prilikom izjavio da će vojska Srbije ispunjavati svoje zadatke, a da je  beogradsku Arenu po naređenju vrhovnog komandanta i predsednika Vučića privela nameni. Kako je istakao ministar Vulin, kao što je prostor Beogradskog sajma u najtežim danima borbe protiv Covida-19 značajno pomogao da se zdravstveni sistem sačuva i da se naši kapaciteti na pravilan način koriste, tako će i prostor beogradske Arene biti od ogromne koristi. Da je beogradska Štark Arena spremna za prijem prvih pacijenata, nakon obilaska potvrdio je i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Berislav Vekić.

Na formiranju i pripremi privremene bolnice angažovani su pripadnici Komande za obuku i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka junske klase iz Drugog centra za obuku u Valjevu. Obilasku su prisustvovali i načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major dr Uglješa Jovičić, zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, predstavnici Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, gradski sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš, kao i predstavnici beogradske Štark Arene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here