Vučić na sastanku sa ministrom pravde Republike Indonezije

0
134

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra pravde i ljudskih prava Republike Indonezije Jasona Laolija, koji mu je preneo ličnu poruku predsednika Đoka Vidoda.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom pravde i ljudskih prava Republike Indonezije Jasonom Laolijem koji mu je preneo ličnu poruku predsednika Đoka Vidoda. Predsednik Vidodo je predsedniku Vučiću uputio čestitke za pobedu na parlamentarnim izborima, kao i zahvalnost za doprinos izvanrednoj bilateralnoj saradnji Srbije i Indonezije. Vučić je rekao da Srbija podržava Indoneziju u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Predsednik Vučić je izrazio podršku narodu Indonezije da se što brže izbori sa izazovima pandemije KOVID-19 i vrati na put društvenog i ekonomskog napretka. On je čestitao indonežanskom rukovodstvu na ostvarenim rezultatima u razvoju privrede i izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje, za koju postoje mogućnosti u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, energetike, građevinarstva, informacionih tehnologija, hemijske, kao i namenske industrije.

Predsednik Vučić i ministar Laoli su se saglasili da će unapređenje ugovorne osnove između Srbije i Indonezije unaprediti saradnju u različitim oblastima. Predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Vidodu da poseti Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here