Raspisan javni poziv za podsticaje u sektoru proizvodnje vina

0
65

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede Srbije raspisala je javni poziv za ostvarivanje podsticaja za investicije u preradi u sektoru proizvodnje vina u ukupnom iznosu od 250 milona dinara, a zahtevi se mogu podnositi do 19. avgusta.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradi poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje vina u 2020. godini.

Za ovu namenu država je obezbedila 250 miliona dinara. Subvencije su namenjene za proizvođače vina i moći će da se koriste za izgradnju vinarije, troškove i/ili kupovinu nove opreme, uređaja i mašina za proizvodnju vina. Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se do 19. avgusta. Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 60 odsto od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost.

Maksimalan iznos podsticaja za investicije u izgradnju objekata vinarije je 30.000.000 dinara, za nabavku nove opreme, uređaja i mašina za proizvodnju vina 10.000.000 dinara, dok se za opšte troškove može dobiti 1.000.000 dinara. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 41.000.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here