Filip Švarm o tome zašto nedeljnik Vreme smeta režimu

0
423

Mediji sa ograničenim tiražem takođe smetaju vlastima jer se obraćaju ciljnoj grupi obrazovanih ljudi. Ovom režimu smeta istina, rekao je glavni urednik nedeljnika “Vreme” Filip Švarm.

Nedeljnik Vreme je jedan od tri najtiražnija nedeljnika u Srbiji. Vlast ovaj nedeljnik markira kako opozicioni, a neretko ga naziva i tajkunskim novinama. Zašto režimu smeta nedeljnik “Vreme”?, pitali smo glavnog i odgovornog urednika tog nedeljnika Filipa Švarma.

«Novi talas» nedeljnika Vreme započet 1990, nije novi, to je zapravo pokušaj da se u Srbiji sačuvaju klasične žurnalističke vrednosti. Iskustvo nedeljnika Vreme obeležava pokušaj da se u vreme raspada države rata, i moralnog i ideološkog sloma promoviše novinarstvo zasnovano na činjenicama i na racionalnom rasuđivanju, da se očuva kredibilnost novinarske profesije i da se iskaže privrženost elementarnim moralnim načelima.

Po žurnalističkoj formi Vreme je srpski nedeljni njuzmagazin. Osnovala ga je u Beogradu oktobra 1990. grupa novinara koja je napustila nedeljnik NIN, grupa beogradskih disidenata, grupa novinara Borbe i nekoliko novinara veterana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here