Poljoprivredni sajam biće održan od 12 do 16. septembra

0
157

87. Međunarodni poljoprivredni sajam i 53. Međunarodni sajam lova i ribolova biće održani od 12. do 16. septembra na Novosadskom sajmu. Organizatori ističu da će manifestacije biti organizovane u skladu sa preporukama Vlade Srbije i Međunarodne asocijacije sajamske industrije kako bi se sačuvalo zdravlje i izlagača i posetilaca.

Poljoprivredni sajam biće održan u septembru, uz sve mere očuvanja zdravstvene bezbednosti, najavio je Novosadski sajam. Istovremeno će biti održan i Međunarodni sajam lova i ribolova, a biće to manifestacija pod zajedničkim nazivom Međunarodni jesenji sajmovi. Tradicionalna i najveća sajamska poljoprivredna manifestacija u regionu nije održana u maju zbog proglašene epidemije koronavirusa.

U saopštenju organizatori sajma pozivaju sve zainteresovane da iskoriste priliku i nastupe na ovim događajima tokom septembra kako bi zajednički doprineli stabilizaciji srpske privrede i oporavku poslovnog ambijenta. 87. međunarodni poljoprivredni sajam i 53. međunarodni sajam lova i ribolova biće održani od 12. do 16. septembra, a radno vreme sajma biće od 9 do 19 časova.

Manifestacije će biti  organizovane u skladu sa preporukama Vlade Srbije, kao i Međunarodne asocijacije sajamske industrije, kako bi se sačuvala zdravstvena bezbednost svih izlagača i posetilaca.

Podršku održavanju sajma pružili su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

Novosadski sajam poljoprivrede godišnje okupi preko 1.500 izlagača iz više od 60 zemalja, a svaki kvadrat sajma se izda. Pored stotina sklopljenih poslova i potpisanih ugovora, ovaj sajam je svojevrsni spoj nauke, poljoprivrede i obrazovanja.

Sajamski dani su veoma značajni kako za uvoznike poljoprivredne mehanizacije koji tu imaju priliku da predstave svoj asortiman tako i za poljoprivredne proizvođače koji na sajmu predstavljaju svoje gazdinstvo i sklapaju poslove, ali i za sam Novosadski sajam kom poljoprivredni sajam donosi oko 60% ukupnih prihoda na godišnjem nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here