Kapetan Dragan – Zalagaću se za Srbe u hrvatskim zatvorima

0
210

Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan obećao je da če se zalagati za prava obespravljenih Srba, bez obzira na to gde se nalaze.

Dragan Vasiljković je najavio da će se aktivno uključiti u politiku. Nije se kandidovao na ovim izborima, ali je reakcija javnosti prema njegovom eventualnom političkom aktivizmu bila pozitivna. Pitali smo ga gde sebe vidi u budućnosti i šta bi bila njegova politička misija?

U zvaničnoj biografiji Dragana Vasiljkovića navodi se da je detinjstvo proveo u Beogradu, a da se sa 14 godina iselio u Australiju zajedno sa majkom, bratom i sestrom.

„U Melburnu je stekao australijsko državljanstvo i 1975. godine zvanično je promenio svoje ime u Danijel Sneden. Već tada je bio aktivni vojni rezervista i profesionalni fotograf. Na put oko sveta krenuo je 1983. svojom jahtom i tokom puta obišao je Tanzaniju gde je dobio posao kao savetnik za bezbednost. Zatim, 1988. godine otišao je u SAD gde je dobio pilotsku dozvolu. Kupio je svoj prvi avion sa šest sedišta i otvorio školu za letenje i aviokompaniju u Jugoslaviji. U maju 1990. vratio se u Jugoslaviju gde je zbog svog puta oko sveta stekao status poznate ličnosti, i u Hrvatskoj i u Srbiji. Usluge njegove avio-kompanije koristile su poznate ličnosti iz cele bivše Jugoslavije“.

U Jugoslaviju se vratio pred sam rat, a nedavno je govorio o tome kako je postao učesnik tih događaja, ističući da je „u Krajini u decembru 1990. godine zatekao užas“.

Ima dvojno državljanstvo Srbije i Australije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here