Vulin u Pančevu – Nova vozila UAZ Patriot

0
930

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas prikazu novonabavljenih terenskih motornih vozila UAZ „Patriot“ namenjenih jedinicama Vojske Srbije u krugu fabrike “Utva” u Pančevu.

U krugu fabrike “Utva u Pančevu predstavljena su novonabavljena terenska motorna vozila UAZ ”Patriot” koja su namenjena jedinicama Vojske Srbije. Uz 56 vozila koliko je danas predstavljeno, planirano je da do kraja oktobra tom broju bude dodato još osam vozila. Poslednji put, Vojska Srbije vozilima ovog tipa opremana je 2006. godine. Nakon obilaska ministar odbrane Aleksandar Vulin je istakao da je reč o neborbenim putničkim terenskim vozilima, koja su namenjena Vojnoj policiji, jedinicama Kopnene vojske i za svakodnevnu upotrebu svih pripadnika Vojske Srbije.

UAZ „Patriot“ je rusko terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka, koje koriste pripadnici ruskih i beloruskih oružanih snaga.Obilasku su prisustvovali državni sekretar Bojan Jocić, načelnik Operativne uprave general-major Želimir Glišović, načelnik Uprave vojne policije brigadni general Rajko Milovanović i načelnik Uprave za razvoj i opremanje brigadni general Milan Popović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here