Cena PCR testa na lični zahtev je za sve ista – 6.000 dinara

0
262

Građani Republike Srbije PCR test na lični zahtev plaćaju 6.000 dinara bez obzira na uzrast.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izneo je danas na konferenciji za novinare Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 najnovije podatke kada je u pitanju broj testiranih, zaraženih i preminulih od koronavirusa, kao i broj osoba na respiratorima i broj pacijenata na bolničkom lečenju. On je izjavio i  da je u ovom trenutku u Srbiji stabilizovan odnos između broja pacijenata primljenih u bolnice i onih koji se otpuštaju.]

Verica Jovanović, vd direktor Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” govorila je na konferenciji za medije o testiranju na zahtev.

Gojković je, povodom navoda Svetske zdravstvene organizacije da je situacija na Zapadnom Balkanu zabrinjavajuća, ocenio da se o uspešnosti različitih zemalja u borbi protiv COVID-19 može govoriti kada se epidemija završi. Sve zemlje ovog regiona su se veoma uspešno borile u prvom krugu infekcije i tada smo imali svi zajedno, a Srbija je prednjačila u tome, najmanju stopu mortaliteta, predočio je on i dodao da je naša zemlja faktički prva izašla iz tog kruga. Druge zemlje su, prema njegovim rečima, mnogo teže podnele taj prvi krug epidemije i imale veću smrtnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here