In memoriam Ranko Hrnjaz

0
428

Ranko Hrnjaz će ostati upamćen kao borac za prava radnika u prosveti i borac za prava radnika propalih preduzeća, koji su tokom tranzicije ostali bez posla.

Naš sugrađanin, Ranko Hrnjaz, punih 30 godina bio je sindikalno angažovan. Bio je predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i sekretar u Nezavisnom sindikatu javnih službi Vojvodine. Ostaće upamćen kao veliki borac za prava prosvetnih radnika, ali i kao borac za bolji položaj nezaposlenih i radnika u javnim službama. Zrenjaninci ga pamte i kao svog saborca u borbi za prava radnika propalih preduzeća, koji su ostali bez posla zbog loših privatizacija.

Kako je objavio NSPRV, Hrnjaz je preminuo nakon 15 dana borbe protiv virusa Covid-19. Od njega su se oprostile kolege iz prosvete i drugih sindikata.”Beskompromisan, dosledan, pre svega pošten u svemu je bio uspešan, ali nažalost podmukla bolest i društvena nebriga za zdravlje nacije i pojedinca odnela ga je u onostrani svet. Prerano. I za familiju i za sve nas koji smo sa njim decenijama delili dobro i zlo i neretko zanemarivali i svoje najbliže i svoje zdravlje, brinući se i rešavajući  probleme drugih. Ali vredelo je. I znam, da Ranko mora da bira, opet bi izabrao taj put. Zato će se mnogi po dobru sećati Ranka i pominjati ga kao svetao primer“, napisao je predsednik Nezavisnog sindikata javnih službi Srbije Hadži Zdravko Kovač.

Od Hrnjaza su se oprostile i kolege iz Školske uprave za Banat. “Sinoć je, zauvek, u svetlost otišao predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, naš kolega i član radne podgrupe Školske uprave Zrenjanin – Ranko Hrnjaz. Zauvek ćemo ga nositi u srcu i sećanju” napisala je Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave za Banat.

Ranko Hrnjaz je u Tehničkoj školi u Zrenjaninu bio zaposlen kao nastavnik praktične nastave.

Ostavio je za sobom suprugu i dva sina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here