Bogdan Kesić o osnivanju prvog karate kluba u Zrenjaninu

0
405

O tome kako je karate počeo da se trenira u našem gradu i ko su bili prvi polaznici razgovarali smo sa Bogdanom Kesićem.

Naš sugrađanin, Bogdan Kesić, već 60 godina bavi se karateom. Ovom veštinom podučavao je sve viđenije karatiste iz našeg grada. Prvi karate klub u Zrenjaninu osnovan je pre 51 godine u naselju Šumica, a upravo o tim počecima razgovarali smo sa Kesićem, koji se tokom razgovora prisetio i svojih starih saboraca u tom periodu.

U novom klubu našli su se takmičari željni znanja o karateu, veštini koja se tek razvijala na ovim prostorima. Među njima je bio i Bogdan Kesić koji je već na samom početku posećivao treninge u drugim mestima, kao i brojne seminare

Kao i svi počeci i postavljanje temelja za karate u našem gradu bilo je teško. U pitanju je bio novi sport, nepoznat na ovim prostorima i prvi vežbači suočavali su se sa brojnim poteškoćama. 50 godina kasnije karate je među najtrofejnijim sportovima, a u naš grad stižu brojne medalje kako sa domaćih tako i sa međunarodnih takmičenja.

Sa Kesićem smo razgovarali i o sadašnjem stanju u karateu u našoj zemlji i u Zrenjaninu.

Kesić se i dalje aktivno bavi karateom. Nedavno je postao nosilac crnog pojasa 10. dan, a u narednom periodu, ako to pandemija koronavirusa dozvoli, očekuju ga brojni seminari u inostranstvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here