Sergej Trifunović o epidemiji koronavirusa u Novom Pazaru

0
172

Situaciju povodom korona virusa u Novom Pazaru, Sjenici i Užicu Sergej Trifunović je ocenio kao užasnu.

Epidemija ne jenjava, u Srbiji se otvaraju nova žarišta, broj zaraženih i preminulih od virusa korona raste. Situacija u Novom Pazaru je kritična, dok vlast optužuje da se kriza u tom gradu politizuje. Kako Sergej Trifunović ocenjuje reakciju vlasti na proteste Novopazaraca povodom krize u lokalnoj bolnici.

Sergej Trifunović smatra da se situacija oko korona virusa u našoj zemlji ne prikazuje realno. Podsetimo, nedavno su zdravstveni radnici u Novom Pazaru okrenuli leđa premijerki Srbije, ispred bolnice u tom gradu, u znak protesta zbog loše situacije i lažne, ulepšane slike o tamošnjem stanju koja se plasirala u prodržavnim medijima. Premijerku Srbije i ministra zdravlja Zlatibora Lončara u Novom Pazaru u junu su dočekali su povici nezadovoljnih građana koji su ih pitali zašto nisu doneli ništa od opreme, vičući da je na hiljade ljudi zaraženo, dok mnogi umiru.

Za okupljene premijerka je rekla da su politički aktivisti i da politizuju situaciju, a da se stanje u Novom Pazaru ne razlikuje mnogo nego u drugim žarištima, “osim što se tamo ne politizuje”. Za to vreme čuli su se povici “UA”, “Lopovi”, a govori premijerke i ministra ispraćeni su zvižducima. Deo medicinara odgovorio je na svoj način predstavnicima državnog vrha – po ugledu na kolege iz Belgije – okretanjem leđa. Premijerka je tvrdila da u Pazaru “stvari funkcionišu i da ima lekova”, i navela da se šire lažne vesti o respiratorima.

Podsetimo, Marko Oljač iz Arka fondacije izjavio je da od svih respiratora koje je ranije lično predsednik Aleksandar Vučić doneo, rade samo tri. Premijerka nije govorila ništa konkretno o broju respiratora koji su u funkciji, i navela je samo da su priče o respiratorima lažne.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here