Aleksandar Vulin obišao kadete na letačkoj obuci

0
121

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas kadete Vojne akademije koji na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici realizuju letačku obuku na avionima i helikopterima.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici kadete Vojne akademije koji na ovom aerodromu prolaze kroz letačku obuku na avionima i helikopterima. “Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane sada su u prilici da rade na najnovijim i najbezbednijim sredstvima i budu rame uz rame sa svojim svetskim kolegama”, poručio je ministar Vulin i podsetio da su po kvalitetu ljudi oni to uvek i bili. Prema rečima ministra Vulina, ulaganje u vazduhoplovstvu je ulaganje u tehniku, ali, takođe, mora biti i ulaganje u ljude.

Komandant 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile potpukovnik Boško Šerbedžija objasnio je da se u toj jedinici ovih dana realizuje letačka obuka kadeta Vojne akademije i kandidata za Vojnu akademiju.

Kadet pete godine 140. klase Vojne akademije Dušan Tanasijević govorio je o obuci u Vojnoj akademiji pred dobijanje prvog oficirskog čina.

Učenica četvrte godine 44. klase Vojne gimnazije Sara Nikolić nalazi se na selektivnoj obuci za smer Vojno vazduhoplovstvo u Vojnoj akademiji.

Ministar Vulin je vojni aerodrom u Batajnici obišao u pratnji rektora Univerziteta odbrane general-potpukovnika Gorana Radovanovića, načelnika Vojne akademije general-majora Bojana Zrnića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here