Nade za vakcinu protiv virusa korona polažu se u dve-tri farmaceutske kuće

0
96

Kada se proizvede vakcina protiv korona virusa njena nabavka neće biti jednostavna rekla je Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Najnovije podatke o epidemiloškoj situaciji u našoj zemlji od poslednjeg izveštaja na konferenciji za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Rrpublike Srbije od zarazne bolesti COVID 19 iznela je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović batut” Darija Kisić tepavčević koja je rekla da je od početka epidemije na prisustvo koronavirusa u našoj zemlji testirano ukupno 703.246 osoba.

Ona je rekla da su, od poslednjeg izveštaja, testirani uzorci 9.590 osoba, od kojih je 287 pozitivno na korona virus te da je broj hospitalizovanih osoba u ovom trenutku 3.430, dok su na respiratorima 143 pacijenta. U poslednja 24 časa preminulo je sedam osoba, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva 605, dok je stopa smrtnosti 2,26 odsto rekla je Kisić Tepavčević. Ona je rekla da čak ni kada se proizvede vakcina njena nabavka neće biti jednostavna.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo korona virusa kod 271 korisnika i 89 zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here