USPRS – Zašto je trebalo odložiti početak školske godine za dve nedelje

0
152

Konferencija za medije pod nazivom “Pirov početak” u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata prosvetnih radnika Banata održana je ispred Kulturnog centra, a za temu je imala početak školske godine i probleme koji taj početak prate.

U organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata prosvetnih radnika Banata prvog dana nove školske godine organizovan je protest kojimje ukazano na sve probleme koji prate početak ove školske godine. U svom obraćanju Zvonimir Jović, potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije objasnio je zbog čega je Unija zahtevala od Ministarstva prosvete odlaganje početka školske godine za dve nedelje.

Valentina Nađ, nastavnica srpskog jezika u OŠ “Sonja Marinković” istakla je da škole nisu spremne za početak ove školske godine.

Kada je u pitanju prvi školski dan školske 2020/2021. godine nastavnica stručnih predmeta u ETGŠ “Nikola Tesla” Aleksandra Mažić je rekla da je primetno da ne nose svi đaci maske i da ne poštuju preporučenu fizičku distancu. Pored toga, primećeno je i da su pojedina uputstva nesprovodiva u praksi.

Iz Ministarstva prosvete su poručili da će protivepidemiološke mere u školama trajati mesec dana, a okupljeni ispred Kulturnog centra rekli su da je trenutno stanje održivo samo dve nedelje i da će tada morati da se pređe na online nastavu poručivši da ukoliko nešto ne bud funkcionisalo u sistemu neće dozvoliti da se odgovornost svali na nastavnike i da neće dozvoliti da neko od nastavnika odgovara zbog propusta na koje je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije ukazivala još pre početka školske godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here