Novi broj biltena Zlatiborske vesti

0
148

Izašao je novi broj biltena Opštine Čajetina pod nazivom Zlatiborske vesti. Najvažnije vesti odnose se na brojne završene, tekuće i buduće projekte, puštanje Gold gondole u probni rad, početak nove školske godine i uspehe zlatiborskih sportista.

Izašao je novi broj biltena Opštine Čajetina pod nazivom Zlatiborske vesti. Prve strane biltena posvećene su novim projektima i novom, uređenom i modernom Zlatiboru pa možete pročitati kako predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović vidi Zlatibor u narednom periodu, ali i kako opisuje trenutno stanje. On je istakao da su ljudi koji vode opštinu ispunili svoju misiju i da ga raduje što su zadržali ljude da ne odu iz Čajetine, što je sve veći broj novorođene dece, što se povećava broj turista, što raste budžet, a smanjuje se nezaposlenost i što javna preduzeća u ovoj opštini rade kao nikad do sada. U biltenu ćete pročitati i intervju sa predsednikom skupštine opštine Čajetina Arsenom Đurićem koji je rekao da će skupština nastavliti da radi u interesu građana i da ima mnogo planova za ulaganje ne samo kada je u pitanju centar Zlatibora nego i lokaliteti u okruženju.

U avgustovskom biltenu “Zlatiborske vesti” nalazi se i tekst posvećen svečanom puštanju u rad Gold gondole, najduže panoramske gondole na svetu, koja će prve putnike imati već oktobra, a čiji je kamen temeljac postavljen pre pet godina na praznik Preobraženje Gospodnje. Pored toga, bilten sadrži i najavu puštanja u rad postrojenja za preradu otpadnih voda na Zlatiboru. u pitanju je investicija vredna 4,6 miliona evra na čijoj realizaciji su radovi započeti 2017. godine.

Važan deo u biltenu zauzima i tekst o aktivnostima komunalnog preduzeća Zlatibor čiji su radnici tokom leta najvećim delom radili na obnavljanju zelenih površina, mobilijara i sprava za fitnes vežbanje na otvorenom u Čajetini i na Zlatiboru.

Zlatiborske vesti donose i priču o lekarima i medicinskim sestrama specijalne bolnice Čigota, koji su heroji teških dana borbe sa korona virusom, ali i vest da je 7. avgusta Čigota izašla iz kovid sistema uz ocenu da je ova ustanova izvršila svoju misiju i povereni zadatak.

Čitaoci će u biltenu moći da pročitaju i tekst o početku nove školske godine u OŠ “Dimitrije Tucović” i Ugostiteljsko turističkoj školi u Čajetini. Penzioneri se u biletnu mogu informisati kome da podnesu zahtev za desetodnevni boravak u nekoj od 25 banja u Srbiji, šta taj zahtev treba da sadrži i do kad se može podneti.

Kada je u pitanju poljoprivreda Zlatiborske vesti donose članak o proizvodnji malina i o tome kako je ovogodišnju lošu sezonu spasila dobra otkupna cena, kao i tekst o uzgoju borovnica u zlatiborskom kraju.

U oblasti sporta nalazi se izveštaj vezan za 60. međunarodnu Trku kroz Srbiju, čija je prva etapa cilj imala u centru Zlatibora, izveštaj sa prvog letnjeg takmičenja ski rolerima u sezoni koje je održano na Zlatiboru, kao i sa starta fudbalera u Super ligi Srbije i sa priprema košarkaša Zlatibora za ABA 2 ligu.

Deseti muzički festival “Svet muzike u Sirogojnu i Prva Šljivovačka kosidba događaji su koji su zauzeli mesto u avgustovskom biltenu Zlatiborske vesti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here