Izgradnja auto-puta od Preljine do Požege

0
105

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je sastanak u kampu u Pakovraću sa investitorom, izvođačima radova, nadzornim organom i glavnim projektantom izgradnje auto-puta “Miloš Veliki” od Preljine do Požege.

Ministarka Zorana Mihajlović je izjavila da je izgradnja auto-puta ,,Miloš Veliki” jedan  od najvažnijih projekata na teritoriji Srbije koji bi trebalo da bude završen do kraja sledeće godine. Ona je iznela uverenje da će kvalitet izvedenih radova biti najbolji, istakavši veliki značaj ovog projekta za povezivanje Srbije sa regionom, ali i za Čačak koji postaje centar naše zemlje, s obzirom na auto-puteve koji prolaze kroz njega. Krajem sledeće godine Moravskim koridorom spojiće se Kruševac sa Preljinom u dužini od 27 kilometara.

Mihajlović je navela da je u Srbiji aktivno 63.000 gradilišta, sa više od 7.000 radnika, ocenivši da je to izuzetno važno za dalji rast i razvoj naše zemlje. Ova deonica puta zahteva ozbiljnu tehnologiju jer ima veliki broj tunela i mostova, a njenim završetkom izbegava se Ovčarsko-kablarska klisura.

Sastanku sa ministarkom Mihajlović prisustvovali su i direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak, direktor kineske kompanije CRBC u Srbiji Džang Sjaojuen i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Direktor Sjaojuen je rekao da veruje da će ovaj projekat biti završen na vreme i da će građani Čačka i Srbije uspešno koristiti auto-put koji će značiti nove investicije i kvalitetniji život građana.

Gradonačelnik Čačka Todorović naglasio je da je ovaj projekat veoma bitan za Čačak i okolinu jer otvara nove mogućnosti za Zapadnu Srbiju, pre svega kroz industrijske zone. Ovaj krak autoputa  rasteretiće grad i obilaznicu kroz koju dnevno u sezoni prođe približno 16.000 vozila, što znači i ogroman potencijal za nove investicije i razvoj turizma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here