Horski festival Slobodan Bursać na otvorenom 12. septembra

0
126

Horski festival „Slobodan Bursać” biće održan u subotu, 12. septembra u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina, sa početkom u 20h. Ovo je sedmi po redu festival “Slobodan Bursać”, a po prvi put biće održan pod vedrim nebom.

Festival horova “Slobodan Bursać” će po prvi put biti održan na otvorenom, uz poštovanje svih mera zaštite zbog pandemije Covid – 19. U skladu sa epidemiološkom situacijom i broj posetilaca će biti ograničen, a nošenje zaštitnih maski je obavezno. Iz istog razloga je smanjen i broj horova koji če se pojaviti na festivalu, pri čemu će to biti mali horovi (do šesnaest pevača), okteti i kvartet kako bi pevači mogli da stoje na propisanom rastojanju. Ove godine će na festivalu nastupiti zrenjaninski horovi, a festival će biti održan u formatu celovečernjeg koncerta kojim će simbolično biti nastavljen njegov kontinuitet.

12. septembra publika će imati priliku da čuje Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice” pod dirigentskom palicom Zorice Kecić, novonastali muški sastav „Klapa Pannonica” čiji je dirigent Zorica Kozlovački, vokalni kvartet „Vita Brevis” koji priprema Aniko Kiš Gardinovački, kao i Zrenjaninski kamerni hor kojim će dirigovati Andrea Poša. Na festivalu će nastupiti i dva dečija hora: Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina sa dirigentom Senkom Milisavljević i Dečiji hor Sanjalice kreativnog centra „Kolegijum” čiji je dirigent Sanja Popović.

Između nastupa horova publika će moći da vidi spotove kako zrenjaninskih, tako i horova iz inostranstva koji su snimani u toku izolacije. Tokom cele večeri biće organizovan live stream putem YouTube kanala i Facebook stranice, a prenos će biti moguće pratiti i preko video-bima na Trgu Slobode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here