Vulin prisustvovao trenažnom gađanju iz Strele 2M i sistema PASARS

0
338

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ trenažnom gađanju protivvazduhoplovne odbrane na ciljeve u vazdušnom prostoru, kao i preobuci jedinica i gađanju iz sredstva u razvoju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je na vojnom aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ istakao da se Vojska Srbije uvek priprema i da svakog dana neki od naših pripadnika izvode obuku, u skladu sa planovima i potrebama naše vojske. Vojska Srbije, kako je naglasio ministar odbrane, oprema se novim naoružanjem i novim sredstvima, usvaja najnovija znanja i uči od drugih.

Major Milan Erić, komandant 25. diviziona za protivvazduhoplovna dejstva, na dužnosti odgovornog lica za pripremu raketnog sistema za protivvazduhoplovna dejstva „Strela 2M“, rekao je da su u toku trenažna gađanja na cilj u vazdušnom prostoru, avion i helikopter.

Stariji vodnik Saša Maksimović, komandir topovskog odeljenja 25. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVO 2. brigade kopnene vojske, rekao je da im je težište rada preobuka komandira nišandžija i postupci za sistem PASARS.

Za laki prenosni raketni sistem malog dometa „Strelu 2M“, u toku je obuka na trenažeru „N100“ za dejstvovanje na stvarni cilj, a na hibridnom artiljerijsko-raketnom sistemu PASARS, koji je sredstvo u razvoju, pod rukovodstvom Generalštaba i Vojnotehničkog instituta, u toku je preobuka jedinica pred uvođenje sredstva u naoružanje Vojske Srbije. Nakon završetka trenažnih gađanja, kojima su prisustvovali zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, slede kontrolno-trenažna gađanja, nakon čega će uslediti i bojeva gađanja na Pasuljanskim livadama i poligonu Nikinci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here