Crveni krst Zrenjanin obeležio Svetski dan prve pomoći

0
91

Svetski dan prve pomoći obeležen je ove godine pod sloganom “Nezgode ne znaju za koronu. Prva pomoć je uvek potrebna!”.

 Međunarodna federacija Društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca odredila je drugu subotu meseca septembra za Svetski dan prve pomoći. Ovaj dan posvećen je propagiranju i isticanju potrebe da se prva pomoć uči i pruža svim ugroženim kategorijama bez diskriminacije, bazirajući svoju aktivnost i angažovanje na principima humanosti, nepristrasnosti i dobrovoljnosti. Kroz učenje prve pomoći, Crveni krst promoviše humana osećanja među ljudima, solidarnost i altruizam kao svoje osnovne principe.

Volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta Zrenjanin, su u subotu, 12. septembra, na Trgu dr Zorana Đinđića, obeležavajući ovaj dan kao i Svetski dan pešačenja, izveli pokaznu vežbu reanimacije, previjanja rana i zaustavljanja krvarenja.

S početkom školske godine Gradska organizacija Crvenog krsta realizovala je akciju bezbednosti dece u saobraćaju sa učenicima nižih razreda osnovnih škola. Volonteri Crvenog krsta razgovarali su sa decom o ponašanju u saobraćaju i prikazali im osnovna znanja u pružanju prve pomoći, a akcija je realizovana u osnovnim školama “Vuk Karadžić”, “Petar Petrović Njegoš” i “2. Oktobar”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here