7. Horski festival Slobodan Bursać

0
248

7. Horski festival Slobodan Bursać održan je u subotu, 12. septembra, u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina uz poštovanje obaveze nošenja zaštitne maske i držanje distance. Moto festivala bio je “Glas se čuje i ispod maske”.

Sedmi po redu festival horova Slobodan Bursać otvoren je video snimkom mešovitog hora Pannonica, a festival, koji nosi ime slavnog dirigenta, po prvi put je održan pod vedrim nebom. Direktor festivala Vladimir Stojković govorio je o tome koliko se ovogodišnji festival razlikuje od prethodnih.

Stojković je rekao i da ga raduje to što je festival ipak održan ove godine i pored svih okolnosti koje nisu išle na ruku njegovim organizatorima.

Pred publikom u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina nastupili su: Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina koji vodi Senka Milisavljević i Dečiji hor Sanjalice kojim diriguje Sanja Popović, Crkveno pevačko društvo Žene Mironosice pod dirigentskom palicom Zorice Kecić, novoosnovani muški sastav Klapa Pannonica sa dirigentkinjom Zoricom Kozlovački, Zrenjaninski kamerni hor kojim rukovodi Andrea Poša i vokalni kvartet Vita Brevis, koji je za nastup pripremala Aniko Kiš Gardinovački. Između nastupa horova publika je mogla da vidi video spotove zrenjaninskih i horova iz inostranstva kao što su Hor srednje muzičke škole Josif Marinković, Mešoviti hor Prepodobni Rafailo Banatski, mešoviti hor iz Amerike i Kanade, Zbor Josip Kaplan iz Rijeke, Mešoviti hor Seljo iz Sarajeva i Srpski hor Sveti Serafim Sarovski.

Tokom cele večeri bio je organizovan live stream na Fejsbuk stranici festivala, a prenos se mogao pratiti i preko video-bima na Trgu slobode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here