Đorđo Đorđić o ABA ligi

0
556

Po mom skromnom mišljenju, korist od ABA lige imaju samo veliki centri kao što su Zvezda, Partizan, rekao je košarkaš Đorđo Đorđić.

Uskoro će regionalna košarkaška ABA liga obeležiti dve decenije postojanja. Mnogo je bilo kontroverzi oko njenog nastanka, ali i oko samog funkcionisanja ove lige. Dok jedni navode da je ona doprinela razvoju regionalnih centara bivše Jugoslavije, drugi tvde da je ona uništila nacionalne lige. Upitali smo bivšeg košarkaša Đorđa Đorđića za komentar o ovoj temi.

Koristi od ABA lige, kako je rekao Đorđo Đorđić, imaju samo veliki košarkaški klubovi, kao što su kod nas Crvena Zvezda i Partizan dok nam nekadašnji košarkaški centri u gradovima širom Srbije propadaju pred očima. Najveći problem, kao i uvek je finansiranje klubova u manjim sredinama i ostanak mladih i perspektivnih igrača u tim klubovima. Veoma je teško kada klub nema dovoljno finansijskih sredstava pa igrači ne mogu da putuju na utakmice, kao pre nekoliko godina košarkaši Smedereva, ili kada nema novca da plati igrače pa oni trbuhom za kruhom odlaze u druge, veće klubove, a njihov klub propada bez igrača i svake sezone pada za ligu niže sve dok se ne ugasi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here