Simo Salapura novi gradonačelnik Zrenjanina

0
612

U velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina održana je druga sednica novog saziva Skupštine grada Zrenjanina, na kojoj je za gradonačelnika grada izabran Simo Salapura. Za njegovog zamenika izglasan je Saša Santovac, a odbornici su izabrali i članove gradskog veća.

Druga sednica Skupštine grada Zrenjanina održana je u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Sednicom je predsedavao predsednik skupštine grada Čedomir Janjić, koji je na samom početku sednice konstatovao da je prisutan 61 odbornik. On je odbornike obavestio o tome da je Goran Knežević podneo ostavku na mesto odbornika u skupštini grada Zrenjanina. Nakon toga svoje predloge dopune dnevnog reda podneli su pojedini predstavnici opozicije.

Aleksandar Korovljev iz redova pokreta Dosta je bilo predložio je dopunom dnevnog reda da se objavi koliko je tokom ove godine novca na ime subvencija uplaćeno fabrici vode, da se ponovi javna rasprava o proceni uticaja na životnu sredinu fabrike Linglong i da se u skupštini raspravlja o peticiji Udruženja građana Stop kafileriji.

Nakon toga, iz redova Pokreta Metla kao dopuna predloženog dnevnog reda stigao je predlog koji se odnosi na raspravu o tome kako rešiti problem kafilerije i širenja neprijatnih mirisa iz pogona preduzeća Prekon.

Odbornica Svetlana Vukobratović Novković iz pokreta Dosta je bilo predložila je da se bivša vlast, koja je ujedno i sadašnja, javno izvini građanima zbog svih dešavanja u vezi sa pijaćom vodom, kafilerijom i Linglongom. Nijedan predlog dopune dnevnog reda nije usvojen pa se pristupilo realizaciji ranije predloženog dnevnog reda nakon čega su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine napustili skupštinsko zasedanje.

Predsednik skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić za novog gradonačelnika našeg grada predložio je odbornicima dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika Simu Salapuru, koji je za svog zamenika predložio dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Sašu Santovca dok je za članove gradskog veća predložio Slavišu Vlačića, dr Mileta Kovačevića, Marinela Mendreu, Dragana Gudževa, Dragana Vuleševića, Jošefa Stojka, Radovana Višekrunu, Dejana Damjanovića i Sašu Kandića. Za ovakav jedinstveni predlog odbornici su se izjašnjavali tajnim glasanjem i sa 54 glasa za i 7 glasova protiv predlog je usvojen.

Novoizabrani gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i njegov zamenik Saša Santovac pred odbornicima su dali svečane izjave, a potom se gradonačelnik Salapura obratio odbornicima.

Odbornici skupštine grada Zrenjanina su na današnjem zasedanju za zamenika predsednika skupštine grada izabrali dosadašnjeg predsednika skupštine Olivera Mitrovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here