Vulin obišao pripadnike RV i PVO pred vežbu Sadejstvo 2020

0
285

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane koji u reonu Vojnog kompleksa „Pasuljanske livade“ realizuju gađanja iz vazduhoplova Vojske Srbije sa ciljem priprema za združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“, koja će biti održana u oktobru na Pešteru.

Prilikom obilaska ministar Vulin je rekao da je ponosan na sve pripadnike našeg vazduhoplovstva i da posle više decenija vojni piloti imaju priliku da realizuju bojevo gađanje.

Komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić objašnjava da su danas izvedena bojeva dejstva avijacije avionima MiG-29, G-4 i Orao po ciljevima na zemlji. Današnjim pripremama za vežbu „Sadejstvo 2020“ prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, komandant RV i PVO general-major Duško Žarković, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here