Sastanak Ivice Dačića i ambasadorke Kanade

0
99

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čabu, koja uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji.

Dačić je tom prilikom izrazio zahvalnost ambasadorki na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije, koja je tokom njenog mandata podignuta na viši nivo.

Zajednički je ocenjeno da postoji pozitivna dinamika razvoja odnosa Srbije i Kanade poslednjih godina i iskazana je spremnost za revitalizaciju političkog dijaloga na visokom nivou i dalje razvijanje partnerskih odnosa.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, ali i da postoji još prostora za jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje dveju privreda.

Takođe, izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da se stanje izazvano pandemijom koronavirusa popravlja u obe zemlje i da se broj obolelih svakodnevno smanjuje, što omogućava postepenu normalizaciju života i ukidanje restriktivnih mera.

Čaba je još jednom zahvalila Dačiću na svesrdnoj pomoći oko repatrijacije kanadskih državljana tokom pandemije, istakavši da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene i da je zadovoljna realizovanjem nekoliko značajnih, prvenstveno kulturnih projekata.

Dačić je poželeo ambasadorki puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here