Vučić obišao radove na izgradnji nove kovid bolnice

0
224

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” i najavio da bi do 1. decembra ova multifunkcionalna bolnica trebalo da bude otvorena.

Predsednik Vučić je prilikom obilaska gradilišta nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu Zemun ekonomija izjavio da je u izgradnju nove kovid bolnice država uložila nešto više od četiri milijarde dinara, dok je više od dve milijarde dinara uloženo u kovid objekat koji se gradi u Kruševcu. On je naveo da je oko 170 miliona evra uloženo u izgradnju novih, odnosno rekonstrukciju postojećih zdravstvenih objekata u Srbiji, ne računajući ulaganje u kliničke centre, Kliniku za infektivne i tropske bolesti i kovid bolnice. Kako je istakao predsednik Vučić, reč je o multifunkcionalnoj bolnici koja mora da bude gotova do 1. decembra i koja bi trebalo da nam pomogne u rešavanju problema sa opakom bolešću.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo radovima na izgradnji kovid bolnice koje je danas obišao i istakao da će bolnica imati između 200 i 300 jedinica intenzivne nege, jer dolazi teže vreme.

Kapacitet nove kovid bolnice u okviru vojnog kompleksa „Zemun ekonomija“ u Batajnici biće 1.000 kreveta, a osim bolnice predviđena je izgradnja prateće infrastrukture, pristupnih puteva i priključnih saobraćajnica. Sa površinom od 18.000 kvadratnih metara, nova bolnica u Batajnici biće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje kovid pacijenata u našoj zemlji. Ministarstvo odbrane obezbedilo je odgovarajuću lokaciju iz fundusa zemlje koje to ministarstvo koristi.Današnjem obilasku prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić, direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović, direktor kompanije „Termomont“ Dejan Burčul, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i drugih institucija koje su uključene u izvođenje radova na izgradnji bolnice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here