Investitor postrojenja za prečišćavanje vode podneo je dokaze da je izvršio tehnička unapređenja radi umanjenja gubitaka u procesu prerade vode te je od 29. septembra preuzeo vodosnabdevanje grada, saopšteno je iz JKP Vodovod i kanalizacija.

Zbog vanrednog stanja i situacije izazvane pandemijom korona virusa investitor postrojenja za prečišćavanje vode nije bio u mogućnosti da do isteka roka sprovede sve tehničke prepravke na postrojenju koje bi unapredile njegov rad i omogućile ispunjavanje svih obaveza preuzetih ugovorom iz 2015. godine. Incestitor je dobio dodatni rok da to uradi i kada je dostavio JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin dokaze da je izvršio potrebne prepravke na postrojenju odobrenu mu je da preuzme vodosnabdevanje grada. Do toga je došlo u utorak 29 septembra u 1 sat posle ponoći rekao je Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnh komunikacija JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin.

Gajin je još rekao da se vodosnabdevanje grada, za sada, odvija bez ikakvih problema, ali da je i dalje na snazi zabrana za piće vode iz gradske vodovodne mreže.