Dečija nedelja od 5. do 11. oktobra

0
166

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević danas je na otvaranju manifestacije „Dečija nedelja” poručio da država brine o svojoj deci i da će tako biti i u budućnosti.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka ii socijalna pitanja u Vladi Srbije Zoran Đorđević prisustvovao je danas otvaranju manifestacije Dečija nedelja. On je tom prilikom rekao da država brine o svojoj deci i da će tako biti u budućnosti. On je dodao da  svaki dan treba da bude posvećen deci i da roditelji treba više vremena da provode sa svojom decom.

Otvaranju manifestacije Dečija nedelja prisustvovala je i zamenik direktora UNICEF-a u Srbiji Joši Ečeveri Burkhardt koja je rekla da su međugeneracijska solidarnost i prijaterljstvo danas važniji nego ikad.

Organizacioni pokrovitelj Dečije nedelje je humanitarna organizacija Dečije srce, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečije nedelje je Кonvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta, usvojena 1989. godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here