Milan Dumanović o sukobu Vučića i Stefanovića

0
530

Sukob u vrhu Srpske napredne stranke postoji od trenutka kada je Nebojša Stefanović odbio da napusti poziciju predsednika gradske organizacije SNS-a.

Još uvek se ne zna sastav nove vlade, ali spekulacije oko načina kadriranja i dalje pune naslovne stranice tabloida. Analitičari tvrde da u vrhu vladajuće Srpske napredne stranke postoje klanovi koji su u nepomirljivom sukobu, a jednu od najmoćnijih frakcija unutar SNS-a predvodi ministar policije Nebojša Stefanović. Upitali smo bivšeg policajca Milana Dumanovića da li su tvrdnje oko ovog sukoba tačne.

Kako informativni portal Direktno.rs saznaje, sukob između predsednika Vučića i ministra Stefanovića počeo je odbijanjem Stefanovića da napusti poziciju predsednika gradske organizacije SNS-a, što je brat predsednika Srbije, Andrej Vučić, video kao šansu da posle preuzimanja cele stranke kroz Izvršni odbor, preuzme i Beograd. Pošto je Stefanović odbio Vučićev predlog da se povuče sa partijske funkcije, na mesta državnih sekretara u MUP-u postavljene su Biljana Popović Ivković i Dijana Hrkalović.  Hrkalović je vremenom formirala svoje jedinice u okviru MUP-a i preuzela vođenje ministarstva, čime je Stefanović postao meta podsmeha.  Povezanost Dijane sa kavačkim klanom postala je javna tajna, a posledice mešanja vlasti u narko biznise su veliki broj ubistava na ulicama Beograda koji je povećan čak četiri puta u odnosu na godine pre dolaska SNS-a na vlast. Tu činjenicu Stefanović je iskoristio, i iz posete Americi vratio sa sa nalogom dobijenim od FBI i DEA, da Dijana Hrkalović mora da bude smenjena, što je i učinjeno. To je bila velika pobeda Nebojše Stefanovića i šamar Vučiću, a po rečima Milana Dumanovića, ovaj sukob se produbljuje i nastavlja, i iz dana u dan je sve veći.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here