Državno prvenstvo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Zrenjaninu

0
144

Protekle subote Zrenjanin je bio domaćin državnog prvenstva u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Na 12 stolova u tri kategorije nadmetalo se 70 stonotenisera iz 12 klubova iz Srbije.

U subotu, 3. oktobra, u hali sportova medison, u organizaciji zrenjaninskog stonoteniskog kluba K2, održano je državno prvenstvo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Takmičenje je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura koji je rekao da su stvoreni adekvatni uslovi za bavljenje sportom osoba sa invaliditetom, ali da će se raditi na daljem unapređenju tih uslova u narednom periodu. Na državnom prvenstvu na 12 stolova takmičilo se 70 stonotenisera iz 12 klubova iz Srbije.

Kada je u pitanju Zrenjaninski stonoteniski klub za osobe sa invaliditetom K2 takmičari ovog kluba nadmetali su se u sve tri kategorije, a član ovog kluba, reprezentativac Srbije i paraolimpijac Goran Perlić iskoristio je priliku da sa takmičenja u Medisonu pozove osobe sa invaliditetom da se bave sportom.

Goran Perlić pored toga što je dobro poznat kao takmičar zrenjaninskog kluba K2 u stonoteniskom svetu je i proslavljeni paraolimpijac. On je izborio plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju naredne godine, gde će se nadmetati u klasi T2.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here