Bijeljina – Nove knjige u gradskoj biblioteci

0
118

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini imaju se čim pohvaliti. Ova ustanova kulture, pokazuju to godišnji izveštaji o radu Biblioteke, najposećenija je u ovom gradu. U susret Danu bibliotekara Srpske, bijeljinska biblioteka je dobila 137 novih naslova. Sredstva za nabavku knjiga izdvojila je Gradska uprava Bijeljina.

Dan bibliotekara Republike Srpske koji se obeležava 9. oktobra, dobar je povod da se ukaže na važnost knjige i čitanja kao važnih segmenata koji doprinose obrazovanju, ali i da se skrene pažnja na položaj radnika i stanja u bibliotekama širom Srpske. U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini imaju se čim pohvaliti. Ova ustanova kulture, pokazuju to godišnji izveštaji o radu Biblioteke, najposećenija je u ovom gradu. U susret Danu bibliotekara Srpske, bijeljinska biblioteka je dobila 137 novih naslova. Sredstva za nabavku knjiga izdvojila je Gradska uprava Bijeljina.

Napredne tehnologije jesu važne za obrazovanje, ali jedina relevantna informacija nalazi se u knjigama i bez obzira na predrasude da će tehnologija ostaviti knjigu u zapećku to nije tako – ljudi se sve više okreću knjizi. Da je to zaista tako, potvrđuje broj članova, koji je Narodnu bibluoteku “Filip Višnjić” u Bijeljini svrstao na prvo mesto među svim bibliotekama u Republici Srpskoj. Osluškujući sugestije i potrebe svojih čitalaca, Bibiloteka je kroz donaciju Gradske uprave, obogatila svoj knjižni fond, a nove knjige će već od sutra biti dostupne čitaocima.

Gradska uprava Bijeljina je za nove naslove koji su obogatili knjižni fond biblioteke izdvojila 2.000 KM. Da ova ustanova kulture može računati na podršku grada i u narednom periodu, rekao je prilikom posete biblioteci gradonačelnik Bijeljine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here