Stigle su dodatne količine pneumokokne vakcine

0
59

Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštio je da su danas stigle dodatne količine pneumokokne vakcine, važne za imunizaciju lica u posebnom riziku, kao što su osobe starosti od 65 i više godina koje borave u ustanovama za smeštaj starih i odraslih lica.

Dodatne količine pneumokokne vakcine koja se koristi za imunizaciju lica u posebnom riziku stigle su danas, saopšteno je iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. U saopštenju se navodi da su ove vakcine, za koje je fond sproveo nabavku, obezbeđene za državne i privatne domove za stare i biće besplatne. Cilj ove imunizacije jeste da se kod lica koja su u posebnom riziku smanji mogućnost nastanka sekundarne bakterijske infekcije kao komplikacije primarne virusne infekcije.

Vakcine će od sutra biti dostupne institutima i zavodima za javno zdravlje, prema planu Instituta “Dr Milan Jovanović Batut”, dok se dalja distribucija odvija u skladu sa dogovorom Ministarstva zdravlja i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here