Brnabić na sastanku sa mladima – Teme Moja prva plata i zapošljavanje

0
112

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je poziv mladima da se od danas prijave za program “Moja prva plata” istakavši da postoji mnogo veći odziv poslodavaca nego što je to bilo očekivano, s obzirom na to da je 10.295 kompanija oglasilo 28.706 radnih pozicija.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je, nakon sastanka sa predstavnicima udruženja mladih na temu programa „Moja prva plata“ i zapošljavanja mladih, podsetila na to da će 10.000 mladih moći da na ovaj način stekne prvo radno iskustvo i tako prevaziđe problem sa kojim se svi suočavaju prilikom zapošljavanja. Za finansiranje programa „Moja prva plata“ Srbija je opredelila dve milijarde dinara, što su, kako je ocenila premijerka, velika sredstva, koja su vanredno izdvojena iako se zemlja bori sa epidemijom koronavirusa.

Brnabić je napomenula i da nezaposlenost mladih kontinuirano opada i da je na kraju drugog kvartala ove godine iznosila 20,7 odsto, što je rekordno niska nezaposlenost kod te kategorije do sada. Ona je podsetila na to da je pre šest godina nezaposlenost mladih bila čak 51,1 odsto, ocenivši da su ovi pokazatelji dokaz da se država posvetila mladima kako bi ostali u zemlji i imali posao.

Sastanku sa predstavnicima udruženja mladih na temu programa „Moja prva plata“ prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here