In memoriam Bora Drljača  

0
334

11. oktobra u 80. godini života nakon duge i teške bolesti peminuo je Stari vuk, Bora Drljača, koji je bio dugogodišnji prijatelj KTV televizije i rado viđen gost u svim našim emisijama. Bora će biti sahranjen u sredu, 14. oktobra u 13:30 na Novom bežanijskom groblju.

Borislav Bora Drljača, legendarni pevač narodne muzike, napustio nas je 11. oktobra u 80. godini života. Stari vuk je bio dugogodišnji prijatelj KTV televizije i uvek rado viđen gost u svim našim emisijama. Bora Drljača je rođen u Donjoj Suvaji, kod Bosanske Krupe 29. avgusta 1941. godine, osnovnu školu je završio u Suvaji nakon čega je otišao kod strica u Bačku Topolu. Tamo je završio srednju poljoprivrednu školu, a nakon završetka srednje škole služio je vojni rok i počeo sa pevanjem. Studirao je agronomiju. Kada je došao u Beograd počeo je da peva u KUD Branko Radičević i Španac. Prijavio se na audiciju za Radio Beograd koju je prošao i ubrzo je njegova muzička karijera krenula uzlaznom putanjom.

Pevanjem se bavio 50 godina, stekao je status Istaknuti umetnik i dobio je nagradu za životno delo. Snimio je preko 50 nosača zvuka na kojima se nalazi oko 400 pesama. Prodao je preko pet miliona ploča i kaseta. Nastupao je po celom svetu, a najviše u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji i zapadnoj Evropi.

Bora Drljača otpevao je neke od najlepših narodnih pesama kao što su Krajišnici đe ćemo na prelo, Ko te uze zlato moje, nema raja bez rodnoga kraja, Banja Luko pozdravi Krajinu i druge. Iza sebe je ostavio dva sina, Branislava i Vladimira.

Legendarni Bora Drljača biće sahranjen u sredu 14. oktobra u 13:30 na Novom bežanijskom groblju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here