Milenko Pavlov o radio emisiji Karavan

0
1204

Emisija ,,Karavan” koja se skoro šest decenija emituje na talasima ,,Radio Beograda” je kolažna emisija  u kojoj se kritikuje društvo  na satiričan način rekao je Milenkov Pavlov, glumac i voditelj ,,Karavana”.

Prošle godine Radio Beograd proslavio je devedeset godina postojanja. Jedna od kultnih emisija koja na talasima radio Beograda traje već decenijama je emisija “Karavan“ koju vodi naš popularni glumac Milenko Pavlov. Upitali smo Milenka Pavlova šta je tajna uspeha i dugotrajne popularnosti emisije „Karavan“?

Kultna emisija “Karavan” koja se emituje skoro šest decenija na programu “Radio Beograda” je emisija kolažnog tipa a koncepcija je takva da tekstovi govore o aktuelnim događajima u svetu politike, filma, sporta i drugim sferama života, uz satirične komentare, čime se ukazuje na pojedine društvene probleme, koji se posmatraju i sa komičnog aspekta. Muzika koja se emituje u ovoj emisiji je narodna, ponekad izvorna, češće novokompovana, ali samo ona koja je pisana u duhu tradicionalne srpske narodne pesme. Emisija se na programu “Radio Beograda” emituje u terminu od 14,05 do 15 časova, a pored poznatih glumaca koji su vodili i vode ovu emisiju, legendarni voditelj koji je za mnoge bio i njen simbol, glumac Petar Slovenski, svaku emisiju počinjao je rečima “Dobar dan, pozdravlja vas Karavan”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here