Vulin u obilasku privremene kovid bolnice u Štark areni

0
121

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je privremenu kovid bolnicu u beogradskoj Areni, koja je od danas ponovo aktivirana zbog rasta broja obolelih od koronavirusa u Srbiji.

Zbog rasta broja obolelih od virusne infekcije Kovid-19 u našoj zemlji, privremena kovid bolnica u beogradskoj „Štark areni“ ponovo je spremna za prijem pacijenata, u šta su se uverili ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić, nakon današnjeg obilaska te bolnice.Ministar Vulin je rekao da je Vojska Srbije još jednom na raspolaganju svojim građanima.


Tokom vikenda izvršeno je čišćenje i dezinfekcija privremene kovid bolnice u „Štark areni“. Takođe, postavljeni su dodatni kreveti i sva neophodna dijagnostika. Prema rečima glavnog medicinskog koordinatora te bolnice potpukovnika dr Predraga Bogdanovića, smeštajni kapacitet proširen je za 150 novih kreveta raspoređenih na trećoj etaži hale te je sada za lečenje u „Štark areni“ na raspolaganju ukupno 510 ležajeva.Pacijenti u privremenoj kovid bolnici u „Štark areni“ u svakom trenutku moći će da računaju na 24-očasovnu negu, naglasio je potpukovnik dr Bogdanović i objasnio da će tu biti primani pacijenti koji imaju potrebe za bolničkim lečenjem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here