Knjiga Branke Jajić Podnebesje predstavljena je u Kulturnom centru Zrenjanina

0
148

U Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 19. oktobra, uz priču i kulturno umetnički program predstavljena je knjiga Branke Jajić pod nazivom „Podnebesje“. Branka je najavila i zbirku pesama u izdanju Banatskog kulturnog centra

Nakon što je nekoliko puta odlagana promocija knjige Branke Jajić koja nosi naziv „Podnebesje – sve djevojke vrane i svrake, a ja tica lastavica“ održana je u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Promociji su prisustvovali brojni Brankini prijatelji i saradnici, kao i oni koji vole njeno umetničko izražavanje. Pored razgovora o knjizi pripremljen je i bogat kulturno umetnički program.

Knjiga je sačinjena od ispovednih i izmaštanih priča i svega onoga što može da se dogodi između sna i jave. Naslov knjige potekao je od starešine hrama u Perlezu.

brankino stvaralaštvo i prvu knjigu odlično je opisala recenzent knjige Jovana Todorović koja je rekla da je nakon celoživotnog bavljenja književnošću Branka napokon odlučila da deo svog literarnog sveta omeđi koricama knjige. Prema njenim rečima premda nevelika obimom knjiga Podnebesje predstavlja zbirku priča odnosno životnih pripovedaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here