Krizni štab- Pooštrena kontrola propisanih mera

0
196

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 na današnjoj sednici nije doneo novo pooštravanje mera, već će postojeće biti strogo kontrolisane i moraće da se sprovode dosledno i rigorozno.

Imunolog Srđa Janković izjavio je da Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 na današnjoj sednici nije doneo novo pooštravanje mera, već će postojeće biti strogo kontrolisane i moraće da se sprovode dosledno i rigorozno. Janković je objasnio da je naglasak stavljen na to da se mere koje su na snazi sprovedu oštrije, da se više ne toleriše njihovo kršenje i da se time spreči da se situacija dalje pogoršava. Radi se na pravnom okviru koji bi omogućio da se sankcionišu oni koji krše mere, rekao je on, upućujući pritom apel građanima da se pridržavaju mera, a nadležnima da kontrolišu njihovo poštovanje.

Janković je rekao da za sada PCR test nije potreban za ulazak u zemlju, ali da je ta mera moguća u budućnosti. Na današnjem sastanku Kriznog štaba doneta je odluka o uvođenju brzih antigenskih testova, tamo gde je to odgovarajući indikovani test, a to znači brža dijagnostika kovida, preneo je on i dodao da se podaci o tome koliko je zaraženih po gradovima mogu dobiti u Institutu “Batut”.

Prema njegovim rečima, za sada nema potrebe za zatvaranje škola i prelazak na onlajn nastavu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here