Dragan Đilas – Pšenica može da bude naša nafta

0
134

Poljoprivreda je velika razvojna šansa za celu Srbiju, ali zahteva ozbiljne reforme, rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Viši sud poništio je odluku o uklanjanju cevi iz reke na Staroj Planini. Poljoprivrednici primaju minimalnu subvenciju za obrađeni hektar. Srbija prodaje svoje prirodne resurse, poljoprivredna zemljišta, izvorišta pijaće vode. Ministar poljoprivrede je bio nosilac liste vladajuće koalicije koja je ostvarila ubedljivo najbolji rezultat na proteklim izborima. Upitali smo predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da li je Srbiji potrebna drugačija poljoprivredna politika i kako da Srbija najbolje iskoristi svoje prirodne resurse.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je kako bi Srbija trebalo da ulaže u poljoprivredu i prehrambenu industriju umesto što investira u strane kompanije koje radnicima daju plate od oko 40.000 dinara. Đilas je je rekao da umesto da dajemo Kinezima 75 miliona evra da otvore fabriku guma u Zrenjaninu, mogli smo da za 7.500 poljoprivrednih gazdinstava damo po 10.000 evra. Pitao je šta je logičnije – razvijati poljoprivrednu i prehrambenu industriju u Banatu ili isplatiti kineskom investitoru novac kojim će sledećih 15 godina 1.200 zaposlenih dobijati platu od 40-ak hiljada dinara?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here