Cvijetin Milivojević – Vučić odlučuje ko će biti poslanici i članovi vlade

0
212

Pojedini ministri u novoj vladi zadržali su svoje resore. Po rečima politikologa Cvijetina Milivojevića, Vučićeva je volja ko će ovbavljati koju funkciju u Vladi Srbije, ali i njegova odgovornost.

Sastav nove vlade bio je iznenađenje za mnoge. Pojedini ministri u vladi zadržali su svoje resore poput ministarke Mihajlović i ministra Lončara, dok u vladi, posle više uzastopnih mandata, neće biti Rasima Ljajića. Upitali smo političkog analitičara Cvijetina Milivojevića da li Aleksandar Vučić najviše veruje ljudima koje zadržava u vladi ili su razlozi neke druge prirode.

U jeku priča o ulasku novih ministara u Vladu Srbije, moglo se uočiti da su pojedini ministri zadržali pozicije u svojim resorima. Na pitanje da  li to znači da predsednik republike njima najviše veruje, politikolog Cvijetin Milivojević kaže da čitav sastav nove vlade predstavlja volju predsednika, ali da je time na sebe stavio i veliki teret, prihvatajući, kako sam predsednik kaže, sve sankcije koje bi mogao snositi zbog primedbi Evropske unije. Podsetimo, Evropska unija je konstatovala da je predsednik republike zloupotrebom funkcije obezbedio glasove svojoj stranci. Osvrćući se na tu činjenicu, Milivojević ističe da preuzimanjem takve odgovornosti, predsednik daje sebi za pravo da lično utiče na izbor novih ministara i predsednice Vlade Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here