Nema sredstava za konkurse u poljoprivredi u Vojvodini

0
135

Nakon izbijanja pandemije virusa korona na teritoriji Srbije i uvođenja vanrednog stanja, sredstva budžeta Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu su umanjena, a objavljena je i odluka da se pojedini konkursi neće sprovesti do kraja.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doneo je Odluku o obaveštavanju podnosioca prijava o nepristupanju razmatranju prijava i donošenju odluke po konkursima raspisanim u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, usled nedostatka finansijskih sredstava. Ova Odluka odnosi se na sledeće konkurse: Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje aktivnosti kod postupaka komasacije na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini; Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini; Konkurs za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2020. godini, na teritoriji AP Vojvodine; Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2020. godine i Konkurs za dodelu sredstava iz godišnjeg programa korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za šume AP Vojvodine u 2020. godini.

Nakon izbijanja pandemije virusa korona na teritoriji Republike Srbije 15. marta ove godine proglašeno je vanredno stanje, što je za posledicu imalo smanjenja prihoda u budžetu. Na osnovu Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu, sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu su umanjena. Podnosioci prijava koji žele da preuzmu podnetu dokumentaciju na konkurs, mogu podneti zahtev na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here