Sindikat prosvetnih radnika Banata – Konferencija “Kako ste, ministre?”

0
271

U Elektrotehničkoj i građevinskoj školi Nikola Tesla održana je konferencija za medije Sindikata prosvetnih radnika Banata pod nazivom “Kako ste ministre?” na kojoj su izneti zahtevi ovog sindikata i Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije upućeni novom ministru prosvete Branku Ružiću.

Konferencija za medije Sindikata prosvetnih radnika Banata održana je u svečanoj sali Elektrotehničke i građevinske škole Nikola Tesla u Zrenjaninu, a konferenciji pod nazivom “Kako ste, ministre?” prisustvovali su predsednik Sindikata prosvetnih radnika Banata i potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Zvonimir Jović, član glavnog odbora USPRS Aleksandra Mažić i portparol SPR Banata Valentina Nađ. Na konferenciji su predstavljeni zahtevi sindikata koji su upućeni novom ministru prosvete u Vladi Republike Srbije Branku Ružiću.

Jović je istakao da se od novog ministra očekuje i promena Zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja jer politika sada ima veliki upliv u izbore direktora škole pa se podobni ne smenjuju bez obzira na utvrđene nepravilnosti, a nepodobni se razrešavaju. Predlog Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije je da direktora bira nastavničko veće, a imenuje školski odbor. Sa konferencije je poručeno i da država svakom prosvetaru za obećanu Svetosavsku nagradu u ovom trenutku duguje 35.000 dinara, jer ona nije isplaćivana šest godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here