Crveni krst Zrenjanin – Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Bagljašu

0
203

U organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj se i ovoga puta odazvao veliki broj naših sugrađana. Naredna akcija zakazana je za 19. novembar, a biće održana u mesnoj zajednici Dositej Obradović.

U prostorijama mesnih zajednica Sonja Marinković i Veljko Vlahović na Bagljašu u organizaciji gradske organizacije Crvenog krsta održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Lokacija akcije je promenjena zbog nepredviđenih okolnosti, ali se akciji i pored toga odazvao veliki broj sugrađana pa je prikupljeno preko 60 jedinica krvi što je posebno značajno u ovom periodu kada su zbog pandemije korona virusa zalihe krvi značajno smanjene. Samostalni stručni saradnik Crvenog krsta Zrenjanin Jelena Domjeskov je i na ovoj akciji istakla značaj dobrovoljnog davanja krvi u cilju sigurnog i kontinuiranog transfuzijskog lečenja pacijenata.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana 19. novembra u prostorijama mesne zajednice Dositej Obradović u periodu od 9 do 12 časova, a u istom terminu zainteresovani će moći da daju krv na Bagljašu 26. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here