Goran Jevtović – Srbija krši međunarodno pravo premeštanjem ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim

0
201

Premeštanjem ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim Srbija brutalno krši međunarodno pravo, rezolucije i deklaracije Saveta bezbednosti i Generalne skupštine kojima se ne preporučuje državama da preseljavaju ambasade u Jerusalim koji mora ostati otvoreni grad do završetka sukoba, rekao je pukovnik u penziji Goran Jevtović.

 

 

Rezolucija Generalne skupštine Organizacije ujedinjenih nacija poziva sve članice Ujedinjenih nacija da ne premeštaju svoje ambasade u Jerusalim dok se ne postigne mir i političko rešenje za izraelsko-palestinski sukob. Ovaj čin ocenjuje se kao jednostrani potez koji konflikt na Bliskom istoku samo produbljuje. Srbija će u narednih godinu dana premestiti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim. Upitali smo pukovnika u penziji Gorana Jevtovića da li ovim potezom Srbija krši međunarodno pravo.

Brutalno kršenje međunarodnog prava u okviru Vašingtonskog sporazuma govori o vazalnom odnosu Srbije prema Sjedinjenim Američkim Državama. Gazeći odluke Saveta bezbednosti i Generalne skupštine UN koje regulišu ovu oblast i kojima se ne preporučuje tj. zabranjuje se državama da preseljavaju ambasade u Jerusalim, Srbija je direktno prekršila međunarodno pravo na jedan ponižavajući način koji će naneti veliku štetu međunarodnim odnosima naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here