Vladimir Kovčin – Privatni zdravstveni sektor nije dovoljno uključen u borbu protiv korona virusa

0
67

Privatni zdravstveni sektor je samo delimično uključen u borbu protiv korona virusa što nije dovoljno u sadašnjoj situaciji, rekao je onkolog dr Vladimir Kovčin.

 

 

Zdravstveni sistem u Srbiji aktivirao je sve svoje kapacitete da bi pobedio u borbi protiv korona virusa. Zapošljavaju se novi lekari, obnavljaju se bolnice i klinički centri, a najavljeno je da će se zdravstvenim radnicima povećati plata. Upitali smo onkologa Vladimira Kovčina da li je država dovoljno uključila I privatni zdravstveni sektor u borbu protiv korona virusa.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo još na početku pojave korona virusa u Srbiji da su popisani kapaciteti privatnih bolnica i one su pokazale spremnost da ustupe svoje krevete i respiratore za lečenje obolelih od korona virusa, ali je taj kapacitet mali i skroman. Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije iznela je podatke da je serološko testiranje na korona virus dostupno u pojedinim laboratorijama u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Nišu, Kovinu, Srbobranu, Vršcu, Kruševcu i drugim gradovima, ali Ministarstvo zdravlja nije odgovorilo na ranije pitanje BBC-ja o kojih 27 laboratorija se precizno radi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here